17 Idea Hantaran Kahwin Yang Menarik

Apabila kedua belah pihak bersetuju melansungkan perkahwinan, pastinya pasangan pengantin sudah mula berfikir tentang segala persiapan menuju ke hari bahagia. Hantaran kahwin merupakan adat yang masih diamalkan. Pasti anda runsing untuk menyenaraikan barang hantaran bukan? Jangan risau, kali ini kami kongsikan 17 idea hantaran kahwin yang menarik.. Hantaran Al-Quran dan Sejadah Sebagai pasangan yang beragama […]

Majlis Perkahwinan Kini Dibenarkan bermula 1 Julai 2020

Berita baik untuk bakal pengantin di Malaysia selepas berbulan ragu-ragu untuk teruskan atau tidak majlis, kini Majlis Sosial seperti Perkahwinan, Aqiqah, Ulang Tahun Perkahwinan, Reunion dan lain-lain dibenarkan. Yay, saya dah boleh kahwin Tetapi kita sebagai rakyat yang prihatin tetap perlu ikuti beberapa panduan atau SOP majlis yang dimaklumkan oleh Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, […]

5 Idea Hantaran Yang Jimat Tapi Penuh ‘Style’ Untuk Inspirasi Anda

Sudah jadi adat orang kita, bila kahwin sahaja mestilah kena sertakan hantaran sebagai hadiah sekali. Maklumlah, kata orang kahwin tu kan sekali saja seumur hidup. Tapi apa yang menimbulkan masalah adalah bila kita terikut-ikut adat asalkan hantaran sahaja mestilah barangan mewah dan mahal. Tambah membebankan, lepas tu nak kena upah pula orang untuk buat gubahan […]

5 Sebab Kenapa Ramai Pengantin Berebut Untuk Berkahwin Musim Covid-19

Jangan terkejut! Bakal pengantin memilih untuk berkahwin musim Covid-19? Seriously?? Mesti ramai yang pening untuk fikir bagaimana nak kahwin musim dunia dilanda krisis penyakit ni tapi sebenarnya tau tak ramai yang tengah happy dan sudah pun mula rancang majlis kahwin idaman mereka. Ini 5 sebab kenapa ramai pengantin berebut untuk berkahwin musim Covid-19. 01 Tak perlu dah belanja […]

10 Foto kahwin outdoor tempatan tetapi nampak seperti di luar negara

Kahwin hanya sekali. Pastinya gambar-gambar kahwin yang diimpikan perlu cantik, lawa dan penuh nostalgia. Zaman sekarang, gambar kahwin sangat penting dan dititikberatkan oleh yang bakal berkahwin. Fotografer di Malaysia sebenarnya sangat berbakat dan dapat hasilkan output gambar yang lawa. Ini 10 Outdoor Photo oleh photographer lokal yang nampak seperti berada diluar negara. Seperti berada di pergunungan oversea […]

Majlis Farah Nabilah inspirasi bak puteri

Baru-baru ini artis Malaysia, Farah Nabilah dan pasangannya, Amirul Yunus telah selamat menjadi sepasang suami isteri yang sama cantik, sama padan pada 20 Disember 2019.  Di laman sosial Twitter, ramai yang sukakan dan gemar majlis kahwin Farah Nabilah yang berunsurkan 3 jenis tema iaitu; Mehndi Night dan Bollywood Night. Pada 5 Januari 2020, Farah Nabilah dan […]