8 Idea Menarik Untuk Pelamin Tunang Yang Hebat

Majlis pertunangan selalunya dibuat pada skala yang kecil dan diadakan di kediaman pihak perempuan. Sudah pasti tidak lengkap sebuah majlis pertunangan tanpa pelamin mini menjadi latar saat ibu pihak lelaki menyarungkan cincin ke jari manis bakal menantunya. Jom kita baca 8 idea menarik untuk majlis tunang yang hebat. Pelamin Minimalis Less is more. Itu yang […]

8 Idea Baju Nikah Untuk Inspirasi Anda

Apabila pasangan bakal pengantin bersetuju untuk mengikat tali perkahwinan, banyak perkara yang memerlukan persediaan. Persediaan dari segi mental, fizikal dan juga persediaan untuk majlis perkahwinan.  Dalam majlis perkahwinan, akad nikah merupakan acara paling utama yang perlu dilakukan. Untuk memastikan akad nikah berjalan lancar, pemilihan tempat nikah, borang-borang permohonan nikah, kehadiran tok kadi dan saksi-saksi adalah […]

17 Idea Hantaran Kahwin Yang Menarik

Apabila kedua belah pihak bersetuju melansungkan perkahwinan, pastinya pasangan pengantin sudah mula berfikir tentang segala persiapan menuju ke hari bahagia. Hantaran kahwin merupakan adat yang masih diamalkan. Pasti anda runsing untuk menyenaraikan barang hantaran bukan? Jangan risau, kali ini kami kongsikan 17 idea hantaran kahwin yang menarik.. Hantaran Al-Quran dan Sejadah Sebagai pasangan yang beragama […]

Majlis Perkahwinan Kini Dibenarkan bermula 1 Julai 2020

Berita baik untuk bakal pengantin di Malaysia selepas berbulan ragu-ragu untuk teruskan atau tidak majlis, kini Majlis Sosial seperti Perkahwinan, Aqiqah, Ulang Tahun Perkahwinan, Reunion dan lain-lain dibenarkan. Yay, saya dah boleh kahwin Tetapi kita sebagai rakyat yang prihatin tetap perlu ikuti beberapa panduan atau SOP majlis yang dimaklumkan oleh Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, […]

5 Idea Hantaran Yang Jimat Tapi Penuh ‘Style’ Untuk Inspirasi Anda

Sudah jadi adat orang kita, bila kahwin sahaja mestilah kena sertakan hantaran sebagai hadiah sekali. Maklumlah, kata orang kahwin tu kan sekali saja seumur hidup. Tapi apa yang menimbulkan masalah adalah bila kita terikut-ikut adat asalkan hantaran sahaja mestilah barangan mewah dan mahal. Tambah membebankan, lepas tu nak kena upah pula orang untuk buat gubahan […]

5 Sebab Kenapa Ramai Pengantin Berebut Untuk Berkahwin Musim Covid-19

Jangan terkejut! Bakal pengantin memilih untuk berkahwin musim Covid-19? Seriously?? Mesti ramai yang pening untuk fikir bagaimana nak kahwin musim dunia dilanda krisis penyakit ni tapi sebenarnya tau tak ramai yang tengah happy dan sudah pun mula rancang majlis kahwin idaman mereka. Ini 5 sebab kenapa ramai pengantin berebut untuk berkahwin musim Covid-19. 01 Tak perlu dah belanja […]